I d’Estudis Ground al local d’Argelaguer

Tot això és veritat?
15/12/2014
Els 20 anys d’RGB
23/12/2014

del 12 al 18/12/14 Primera setmana de gravació al local

Després de passar dos dies d’allò més “estupendus” a Estudis Ground gravant les bateries per al disc d’Hora de Joglar ens hem traslladat al local del grup a Argelaguer, al límit entre la baixa i l’alta Garrotxa.  I això, vulguis o no, té les seves conseqüències en molts aspectes de la vida quotidiana dels nadius de la zona.  Bé, diria que dels habitants pràcticament de tota la comarca.  No negaré que m’hi sento molt bé a La Garrotxa, terra de ratafies i plagada de músics.  Només a la zona d’Argelaguer, Tortellà i voltants la densitat és més que elevada.  Podria ser com una zona zero, no?

El local d’Hora de Joglar no és un estudi de gravació, per suposat.  Però reuneix les condicions mínimes per poder fer-hi enregistraments.  I això és bo per al plantejament del grup de poder gravar tranquilament i sense dependre del binomi diners/dies de gravació en un estudi.
A banda de tenir la preuada zona de sofàs, nevera, cafetera, taula i cadires, la sala d’assaig és totalment “flotant” i amb un tractament d’aïllament acústic prou correcte.  L’interior és poc reverberant, més aviat sec.  Però en aquests casos de disc cuinat a casa val més que sigui així que no pas que la sala sigui massa viva.
Després del petit acondicionament que vam fer al que seria la petita sala de control el resultat és prou satisfactori.  A la butaca de davant l’ordinador no hi ha excessius rebots ni molta suma de greus.  Més enrere ja és una altra cosa.  Però aquí només hi gravarem i hi farem part de l’edició, la resta i les mescles es faran a Ground.

La intendència va a càrrec dels “juglins” i familiars.  Quina bona acollida la de diumenge passat a casa en Joan “panxito”,  que bons els dinars de l’Eva i quines llenties més espectaculars les d’ahir a Can Ral (caram Albert Nebot, quin art!). I bé pels esmorzars que ens deixa al local l’Isart, el cantant, quan surt de treballar del forn de matinada. Uau, moltes gràcies a tothom!
 
Estem gravant amb un iMac i Logic X, previs Langevin Dual Vocal Combo (gentilesa d’en Josep Ureña “Tete”), targeta RME Fireface 800 i de moment els següents micròfons: Schoeps CMC5-MK4, AKG C414 (també d’en Tete), SE4400a, Sennheiser MD421 (gentilesa d’Estudis Ground) i una di BSS AR133 (gentilesa de BTM).  Gràcies a tos els que ens deixeu algun material!
Durant la primera setmana hem gravat en Joan al contrabaix i al baix elèctric (amb braçalet de cable pelat connectat a una corda del baix per evitar un emprenyador i inevitable soroll de terra…), en Ricard a les congues i als bongos i en Mica a l’acordió diatònic i a la guitarra.  En Ferri, el bateria, va sobre rodes descobrint i fent anar el Logic X i cada dia estic més tranquil per poder marxar a fer bolos i les altres històries en què estic liat sense patir massa.  I sinó per això serveixen els backups automàtics!  Sobre els postits de la paret ja en parlarem un altre dia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *