Amb la Fireluche gravant a Black Pepper Studio (I)

Manel, Sta. Eulàlia de Ronçana
03/04/2011
Roots Runners Band, l’estrena
07/04/2011
Primer cap de setmana, de l’1 al 4/4/11

Divendres 1 d’abril al matí. Amb l’Orchestra Fireluche desembarquem literalment a Black Pepper Studio, l’estudi de Peppers Pots a Estudis Ground en analògic, a Cornellà del Terri. Allà ens espera en Jaume Figueres, la sala on s’inquibiran tots els petits i grans instruments, artilugis i derivats i a la sala de control, l’Otari de 24 pistes on gravarem els temes com a sessió, és a dir, pràcticament tots els instruments a la vegada i per tant en analògic. O sigui, sempre trampa ni cartró. O queda bé o es repeteix, però no s’editarà res. Més endavant ja parlarem de les mescles.

Després de microfonejar-ho i provar-ho tot arriba l’hora d’anar a dinar.

Jaume, ho deixem tot per aquí, els portàtils i les coses? -preguntem nosaltres-.
Sí, aquí no entren mai a robar, no patiu pas -diu ell-.

Tornem de dinar.

Jaume! No hi ha el meu portàtil!!! Ni el teu!!! -dic jo-.
Tampoc hi ha el meu!! -afegeix en Sarsa-.
Ieps, aquí hi ha una porta oberta, sembla forçada…
Meeeeeeeeerdaaaaaaa!

Comencem a donar voltes per fora, a pensar què hem de fer, uns quants anem a fer un cafè mentres en Jaume truca als mossos. Amb aquestes ens alerten que a la carretera de Girona a Banyoles hi ha una patrulla dels mossos aturada. En Jaume va cap allà i es troba als Mossos identificant a 5 sujetus. Al costat hi havia els tres portàtils.

Això és nostre! -diu en Jaume-.

Acte seguit emmanillen els sujetus i els porten cap a comisaria. Casualitats de la vida una patrulla de paisà que estava per allà va veure als nois creuant la carretera i un cotxe parat i va donar la senyal d’alerta. Heus aquí el que va passar. La resta de la tarda la vam fer servir en rebre la policia científica a l’estudi, anar a comisaria a posar la denúncia, i finalment, recuperar els portàtils. Això sí, amb la pols negre per extreure’n les empremptes. De fet ja el tenia molt brut el meu ordinador, així vaig tenir l’excusa per netejar-lo…

En fi. Tarda perduda però contents d’haver recuperat els ordinadors. Buf, això no passa quasi mai! Hem estat de sort. Farem un bon disc, ens diem.

Dissabte finalment comencem a gravar. El procediment és el següent: es grava el tema tots junts, s’escolta, es mira si està bé i sinó ho està es repeteix. I així fins que un d’ells està prou bé com per donar-lo per bo. Si han quedat alguns instruments per posar es graven per separat i es torna a escoltar. I quan finalment està es continua amb un altre. I així anar fent.

Diumenge seguim i dilluns al vespre, a l’hora de plegar, ja hem gravat 12 dels 13 temes previstos. Falten detallets, instruments sols, col.laboracions, però hem anat més ràpids del previst. Gravar en analògic ja ho té, o queda bé o es repeteix, però no s’edita res. La Fireluche porta prou bé els temes, es nota que han estat fent assajos intensius. I no hi ha com passar-s’ho bé per gravar, es nota a l’ambient i es tradueix a la cinta. Així com va, la feina de producció és prou senzilla. Ja en parlarem a l’hora de les mescles, imagino que allà ens trobarem algun que altre marron.

Aquesta última foto… bé, us preguntareu què fa un llonguet a sobre de la taula de so? Doncs… haureu d’esperar per saber la resposta…

2 Comments

  1. Guillem ha dit:

    Ostres, Kurti, en quines aventures et poses! Semblava una crònica clàssica, una gravació com una altra, però acaba sent crònica negra, gairebé novel·la policíaca! Sort que, com diu la dita, va bé el què acaba bé.

    A veure què tal haurà quedat la gravació!

  2. Yas ha dit:

    Hosti! Quina aventura! Sort que tot va quedar en un ensurt i ho vau poder recuperar tot, xq vaya follón!

    Estic ben intrigada amb el llonguet sobre la taula de so!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *