Als IX Premis Gaudí

Solidaritat, proximitat, altruisme.
31/01/2017
Pressió, concentració, satisfacció. I una amiga inesperada…
27/02/2017

27, 28 i 29-1-17

Quasi un any i mig més tard del darrer concert, anem escalfant motors amb Els Amics de les Arts per la gira que començarem a mitjans d’abril.  La primera actuació en públic va ser als Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català Vam obrir la gala acompanyant a Bruno Oro  -bon mestre de cerimònies-  i els genials Xavi Lloses i Brossa Quartet de Corda, amb una versió del Jean Luc, i la vam tancar amb El seu gran hit, el primer single del nou treball.

Proves de so i assajos els dies 27 i 28, algun assaig més el 29 i la gala, a l’Auditori del Fòrum al CCIB (Centre de Convencions Internacional de Barcelona).

Algunes coses a destacar:

Ens ho vam passar mooooolt bé!

Em vaig treure el barret davant de la bona feina, amabilitat, coordinació, saber fer i professionalitat de l’equip de direcció, producció i tècnic. Quin plaer i quina tranquil·litat treballar amb aquesta gent.  Començaria a anomenar a persones però em deixaria a algú.  Moltes gràcies a tothom!

Sí, després de tants mesos parats va ser com un salt de trampolí a la piscina. Però com ens posa l’adrenalina!

A la gala es va veure la millor versió del Jean Luc de tots als assajos.  Ni el 27 ni el 28 hi havia tothom que hi tocava o hi actuava (qüestions d’agenda, bolos i derivats).  El 29 es va programar un assaig del tema a tres hores de començar la gala.  I que bé que va anar!!! En Didier -el tècnic de so de la gala- i jo vam fer un “mano a mano” a la taula: ell el piano, quartet, actors i actrius i jo Els Amics (veus, bateria i baix). Oh la la!!!

Vam seguir la gala des del camerino, que compartíem amb els Brossa, en Gerard Quintana i en Josep Thió (Sopa de Cabra). Bones converses i riures per passar l’estona.

Tal i com alguns fans i no fans van dir a les xarxes, a la tele no sonava del tot bé.  Ni nosaltres ni cap actuació, sobretot si ho escoltaves amb un mínim de qualitat.  Algú va sentir gent estossegant durant alguna actuació? Sí? Ah, doncs ves que els micros de públic de TV3 que captaven els aplaudiments durant la gala no estiguessin oberts (o a un volum excessivament alt) també durant les actuacions i captessin el so dels altaveus, les reflexions de la sala i es barregés tot plegat amb el so que s’enviava a la unitat mòbil des de la taula.

Després de la gala ens vam quedar una estoneta (o potser no va ser una estoneta) a la festa que hi havia.  Res, a quarts de 5  al llit, tot i arribar una mica abans.  I és que em vaig posar a buscar i escoltar els àudios de les actuacions a la web de TV3.  Sí, realment sonava tot una mica difús, poc definit i llunyà.

 

Una selecció de fotos dels tres dies.

3 Comments

 1. Almudena ha dit:

  Gracias por la aclaración sobre el sonido. Esta fan te lo agradece! y tambien por las fotos!!

 2. Oriol ha dit:

  Les mescles Broadcast de concerts son un mundillo… com ho vau fer? els hi vau passar un LR ? o submescles dels DCA per matriu i que s’ho fagin ells? o tots els canals i efectes?
  La millor opció en casos com aquest es que a la mòbil hi vagi un tècnic en nòmina del grup i que procuri per la seva mescla.

  Salut!

  • Albert Cortada ha dit:

   Hola Oriol, el que em van dir és que era l’LR de taula… més els ambients de públic que mesclaven ells. Qualsevol altra suposició que pugui fer no en tinc cap certesa. Alguna vegada hem portat un tècnic per fer la mescla per a la tele quan són directes compromesos, però es tractava de només dos temes i un era compartit amb altres músics. A més les condicions eren bones tant d’acústica com d’equipament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *