Final de curs EMM de Torroella de Montgrí

Juny Joglaner!
07/07/2016
Esperança Dinamita, acabant la pólvora!
15/07/2016

21-6-16

Dia de la Música i concert de final de curs amb més de 100 alumnes de l’Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí, una escola amb pedigrí gestionada per les Joventuts Musicals de la població. Cordes, fustes, metalls, percussió, veus… Un bon planter de músics i un bon grapat de temes de musicals.  I un que va patir bastant a la taula…  I és que aquests pollastres cal planificar-los amb més temps.  L’any passat ho va fer un altre tècnic des de BTM però enguany no podia i uns dies abans del bolo me’l van passar.  Particularment m’agrada conèixer els temes abans de mesclar-los, entrar una mica en l’arranjament, poder pensar en la col·locació a l’escenari i distribució els micròfons.  Però el concert en sí era l’acte de final de curs i el tractament va ser com si fos un bolo “habitual”. Vas allà, muntes, tens un rider aproximat del que serà, i vinga, a fer proves-assajos i directe al concert.  A més l’escenari era un pèl més petit del que havia de ser, tampoc hi havia els nivells que ens havien dibuixat al plànol, la PA quedava per davant de les cordes -l’espai és el que és i és difícil avançar-la- i d’altres petites cosetes.

Tot el que dic ja ho vaig parlar amb algun responsable de l’escola i algun professor després del concert, sóc ben sincer en aquestes qüestions.  I també sé que, des del meu punt de vista, no va sonar prou bé com hagués hagut de sonar, malgrat algunes felicitacions.  Amb una mica més de producció s’haguessin millorat alguns aspectes.  Estem parlant d’un concert a on es barregen alumnes i professors, i justament per això cal tenir més en compte alguns aspectes que no pas si fos un concert de només professionals.  Ei, i que tampoc va ser cap drama eh?

Bé, ja es veu que no m’agrada patir, ha ha ha!!  Alguns em direu allò de “és que tu estàs molt ben acostumat!”.  Potser sí, i de la manera més volguda possible!! D’això es tracta no? He he!!

Hi vam anar amb el GEOS8, el primer array que va tenir BTM fa uns quants anys.  I encara el suc que li traiem de tant en tant!!! Per fer aquest tipus de concerts va bé! Algunes PS10 repartides per l’escenari i 2 PS15 volades com a sidefills des de davant, una trentena llarga de canals, Yamaha CL5 i vinga, gaaaaaaasssss!!!! En Toni a les llums, en Sergi a l’escenari -malgrat no sortiu a cap foto…, però us estimo igual eh?-, i… també l’Àlex a l’escenari.

Aquest dia va ser especial per un altre motiu a més a més del concert en sí.  I és que com ja vaig dir al Facebook al seu dia, la relació professor-alumne que tenia amb l’Àlex a l’ETECAM va passar a ser de companys de feina, ja que ha entrat a treballar a BTM gràcies a les pràctiques que hi ha fet, a la bona impressió causada i també per haver-se llençat,  convençut, a voler treballar de tècnic de so.  I aquest va ser el primer bolo en el que vam coincidir.  No repetiré el que escrivia al Facebook, però aquest fet és un motiu d’orgull i alegria.  Aquest i el que qualsevol alumne vulgui anar per aquests camins, és clar!  En aquest cas ho he viscut en primera persona.  Molta energia i ganes a tots!

13528239_10154258919311197_7058788428474915375_o

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *