María Pagés al Teatre Victòria

La Fireluche a La Mercè
25/09/2012
Utopía al Teatre Victòria: el disseny del so
30/09/2012

del 17 al 30/9/12

No, no és que m’hagin fitxat com a bailaor, és que tants dies amb la mateixa rutina i voltat d’aquesta fauna fa que a vegades un perdi una mica les maneres.  Però les vaig recuperar, estigueu tranquils.  
Onze funcions d’Utopía són les que hem fet al Teatre Victòria amb la Compañía María Pagés.  Hi vam entrar el dilluns 17 a la tarda per començar el muntatge després de la descàrrega del camió de la Compañía amb el terra acústic i material de maquinària i escenografia i el de BTM, que va portar els equips de so i llums.  I tot plegat amb l’ajuda del personal del teatre, moltes gràcies a l’Elena, en Bernat, en Guti, que són amb qui vaig estar més en contacte i a tots els altres, la sastressa -que dolent sóc recordant alguns noms-, personal de sala, taquilles, etc… Hi hem estat molt còmodes, gràcies!
Pel que fa al so l’objectiu del primer dia va ser que totes les parts del sistema estiguessin muntades i sonant.  I així va ser.  I pel que fa a les llums, que tots els focos (o quasi) estiguessin penjats i cablejats.  I per fer això calia decidir quines barres es feien servir per penjar els focos, quines pels motorets de les línies, quines per la gassa i el teló de fons, etc…  Poca cosa més es va poder fer, ja que a les 9 finalitzava l’horari de treball.  L’endemà a les 9 del matí hi vam tornar, fins a les 9 del vespre.
Sobre el disseny i ajustament del sistema de so en faré una entrada a part explicant tot el procés, des de la visita tècnica prèvia a l’ajustament final passant pel predisseny sobre plànol, correccions i problemes varis.

Després de sortir del teatre va ser aquell moment de tornar a Girona o anar a fer unes birres i sopar alguna cosa tots junts, tècnics de la Compañía i tècnics de BTM.  I ja sabeu quina opció vam triar, no?

L’endemà es van acabar de muntar les llums, els controls de so, els monitors, les línies i va començar l’enfoc dels llums, moment en què es fa el fosc absolut i val més que ja tinguis les teves coses bastant enllestides o hauràs de treballar amb el frontal encès.  De fet en els horaris de treball ja està previst que quan es comença l’enfoc les altres parts han d’estar més o menys acabades.

I arriba el dia de l’estrena, el dimecres 19, matí de polir detallets i deixar-ho tot a punt. I a la tarda, primer, el passi gràfic per a la premsa, després assaig general i 45 minuts després d’acabar-lo la primera funció.  Sí, heu llegit bé, 45 minuts entre el final de l’assaig i la funció.  I pràcticament cada dia ha estat així.  Quan la funció era a les 21 arribàvem a les 18 al teatre, a les 18:30 es començava a assajar, parts d’Utopía, o d’una gala que s’ha de fer els propers dies a Nova York -sense tècnics, no, no hi vaig- o l’espectacle Autorretrato, més antic, que hem de fer a mitjans d’octubre.  I hi havia dies que fins i tot s’assajaven dues coses diferents.  I així fins quasibé l’hora d’obrir sala, mitja hora abans de la funció.

Poques fotos he pogut fer de les funcions, estava prou lluny com perquè tingués suficient llum. Pel nivell d’aplaudiments que hi ha al teatre un sap si agrada o no l’espectacle.  I així ha estat.  I si a sobre veus bones cròniques a la premsa, vol dir que la cosa va bé.  I la cirereta del pastís és rebre bones crítiques pel so, i que algunes d’aquestes vinguin de familiars o amics dels músics i bailaores, que són els més exigents.  Tots tres, els familiars, els amics i els artistes.

El dos primers dies vam tenir una bona
entrada de públic, els dies de la Mercè la cosa va fluixejar bastant, els
actes gratuïts al carrer i la festa major de Barcelona en general van
ser una dura competència.  I a partir del dimecres de la segona setmana
fins diumenge el teatre es va tornar a omplir amb força gent cada dia.  La següent parada d’Utopía serà al Teatro Español de Madrid -on ja en vam fer algunes funcions el desembre passat- durant tres setmanes, entre finals d’octubre i novembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *