3a edició del curs Configuració i anàlisi de sistemes de so

Segones minicolònies d’assaig d’Els Amics de les Arts
12/12/2013
Autorretrato, la 1a de Juanma y la cena de Navidad
23/12/2013

19/12/13

El dia 8 de gener començarà la tercera edició del curs de Configuració i anàlisi de sistemes de so de l’Escola Tècnica de l’Espectacle Casa de la Música (ETECAM).  El curs està dirigit tant a tècnics de so en actiu (o no) com a persones interessades en l’ajustament de sistemes amb una formació de so bàsica i que tinguin interès en aprendre o reciclar-se.
Frases com “una bona mescla comença per un bon ajustament de l’equip” o bé “que més del 50% de l’èxit d’un concert depèn de com estigui muntat i ajustat l’equip de so” reflexen la importància que té saber configurar i ajustar sistemes de so correctament, tant si es tracta d’uns pocs altaveus en una sala de conferències com d’un gran sistema en un gran esdeveniment, passant per tot tipus d’espais i utilitzant tot tipus d’equips de so.  L’acústica no depèn de marques, és igual per a tots els models.  Una altra cosa és la qualitat del so, però el que està clar és que si l’equip no està ben muntat i ajustat ja pot ser una bona marca que la mescla no podrà serà bona.
D’això tracta el curs, d’aprendre a deixar els equips de so en les millors condicions possibles.  I per això és bàsic  saber com es transmet el so des de la font sonora fins a les orelles de l’oient i de com es suma a l’espai i amb la sala.  Parlarem de predicció, d’objectius marcats, del que es pot assolir i del que no i al final del curs es serà capaç de seguir un protocol d’actuació, un ordre d’operacions en l’ajustament d’un sistema de so.
Una de les eines que s’utilitza i s’ensenya és l’analitzador d’àudio Smaart v7, de Rational Acoustics, un dels estàndards en aquest tipus de software.
A la web de l’ETECAM hi ha tota la informació necessària per si algú hi està interessat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *