El primer bolo de l’any… de músic!
09/01/2012
Albert Pla+Pascal Comelade i Don Johnson’s, St. Cugat
28/01/2012

14/1/12

El dilluns 9 vaig donar la primera classe a l’Escola tècnica de l’espectacle, vinculada a la Casa de la Música de Salt. El mòdul que faig és el d’Anàlisis i configuració de sistemes de so, dura tres mesos i forma part del curs de tècnic de so de directe.

Una nova experiència per afegir al sac. Anteriorment havia donat alguna classe mestra a BTM Sound però mai havia fet de professor de manera continuada. Bé, a l’època en què acabava biologia -ah sí! que sóc biòleg no practicant! ha ha ha!!- havia fet d’educador ambiental, però resulta francament més difícil explicar i transmetre conceptes tècnics, físics i sovint idees abstractes i subjectives. Després de les dues primeres classes l’experiència és gratificant. No hi ha dubte que el primer que n’està treient profit sóc jo mateix per la posada al dia que estic fent d’algunes coses.

A més de per kurtibolos algunes de les fotos que tinc de sistemes de so, teatres i altres espais on he fet bolos em serviran ara per il.lustrar exemples pràctics.

Una altra cosa que n’estic treient d’haver de fer els temaris i preparar presentacions és que m’estic empapant del llibre Sistemas de sonido: diseño y optimización de Bob McCarthy, tot un referent a nivell mundial. No m’ho tingueu en compte si em torno una mica més freaky… ha ha ha!!

5 Comments

 1. Anònim ha dit:

  ei, aquest llibre es l'ostia.

  sort amb les classes

  que la fase t'acompanyi

 2. Albert Cortada ha dit:

  Ha ha ha!!

  Gràcies!

  Qui ets?

 3. Oriol ha dit:

  Em dic Oriol i no, no ens coneixem. Ja fa temps vaig anar a petar al teu blog no se com i el segueixo amb ganes, poder pel cuquet de tornar a fer bolos.
  Sóc el que fa 4 dies et preguntava si a frança et trobaves amb Innovasons.

  Salutacions

 4. Albert Mas ha dit:

  de quin teatre es a foto?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *