Ens hem petat la Dinamita!

Flamenc i Havaneres
28/08/2016
Sants-Les Preses-Vilafranca, seguim joglant!
02/09/2016

25-8-16 Alcarràs

Sí, ens l’hem petat! Darrera funció de la gira d’Esperança Dinamita, de Le Croupier.  Aviat farà dos anys de la seva estrena, a Temporada Alta del 2014. Un bon espectacle! I ho és perquè he gaudit cada una de les funcions que hem fet -algunes més, algunes menys-, tot i sentir els mateixos gags i les mateixes cançons un munt de vegades.

La darrera funció va ser a Alcarràs.  Sabeu Lleida? Doncs una mica més lluny encara! Plaça de poble, poc silenci durant les proves, poc silenci durant l’actuació (però aquesta mainada del parc infantil de darrera meu no tenen pares o què?!?!?!?!?!), uns grills que també tocaven les pilotetes… Oh quin glamour!!!

Després de les proves de so vam fer entrega d’aquest fantàstic pastís de bolquers a l’Antonietesssss, que va ser pare amb la Mònica fa algunes setmanes. Enhorabona!

I ara què? Què passarà en el futur? Doncs amb Le Croupier ja estem preparant el nou espectacle…tic tac tic tac!

Tornant per l’eix vam fer parada estratègia l’àrea de Gurb. No som de menjar gaires sucres refinats en Carles i jo, però escolta tu, a aquelles hores de la matinada fer una “guarradeta” ens va venir de gust!

A Alcarràs ens vam acompanyar en Manel i l’Adrià de BTM.  Moltes gràcies per la vostra feina!  A pocs quilòmetres del poble van rebentar roda.  Furgoneta passada de pes, rotonda, tot el pes a una roda i pam! Jo encara no havia sortit de casa, per pocs minuts, i em van trucar que si els hi podia pujar una segona furgoneta per repartir pes a la tornada.  I si això passa a l’eix en una baixada què? Fins quan s’acceptarà de fer bolos de baix pressupost a costa del risc dels tècnics? Fins que se’ns mati algú? Fins quan es faran bolos amb no tant baix pressupost a vegades també amb excés de càrrega als vehicles? I ja no parlo de les jornades laborals.  El dia d’Alcarràs els tècnics deurien fer 18 hores de bolo des de que van sortir del magatzem fins que van tornar.  I alguns bolos de barraques i rock’n’roll poden arribar a les 24h. És un debat que fa temps que dura i que quan es reguli el sector -perquè algun any algú ho farà, no?-, pot suposar la mort de força festes i segurament d’algunes empreses de so i il·luminació.  Llevat que els pressupostos augmentin i es pugui posar més personal i més vehicles.  Les empreses també tenen la seva part de culpa, i formen part del peix que es mossega la cua.  No és una justificació, és un fet.  No ho dic només per BTM, que és a on encara faig alguns bolos per empresa.  Parlo en general, d’empreses més o menys com BTM, i més petites encara, amb menys recursos.  Això no pot ser, i fa anys que és així.  Al menys en el cas de BTM algunes aspectes han millorat amb el temps, sobretot que, per ser honest, s’han anat reduint els bolos més pesats.  Els tècnics que hi treballeu em direu que si somio truites…  Fa 10, 15 anys, la majoria de bolos eren més de rock’n’roll i de fer mooooltes hores pràcticament sempre. Amb el temps els tipus de bolo ha canviat.  Però encara hi ha feina a fer.

Si no ho escrivia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *