Festival Ítaca: bolo amb torns!

Swing Caló+Padules
19/06/2015
Joglins, joglins & joglins!
28/06/2015

20/6/15 Torroella de Montgrí

Bolo “doblete”.  Torn de muntatge “mano a mano” amb l’Albert Mosoll amb Link Produccions al Festival Ítaca i bolo de tècnic amb Hora de Joglar al mateix lloc.  Matí atramuntanat que ens va endarrerir considerablement l’aixecament de l’estructura i el final de muntatge i que va fer que la paciència fos necessària per esperar a fer les proves de so.  També actuaven La Pegatina, amb en Jordi Salvadó a la taula -si que coincidim darrerament!-, i Ítaca Band, mesclat per en Lluís Ferrer, tècnic del festival.  A monitors hi havia l’Enric Gusó i de microfonista en Gerard Figueras.

Tramuntana, pols, calor, i al vespre mosquits i relaxament del vent.  No massa públic.  Però la gent que hi havia estava molt animada.


Es van muntar 4 caixes del Nexo STM M28 per costat i 6 subs S118, amb un frontfil de 2 Nexo PS15, amplificat amb les dues NXAMP 4×4 del NUAR.  Yamaha CL5 a FOH i Yamaha PM5 a monitors.  PS15 de monitors. Per com és de petit aquest equip sorprèn la pressió que entrega i la qualitat que té.
Al primer torn vam fer el muntatge i vam entregar l’equip en funcionament, taules i monitors a lloc i el segon van cablejar la microfonia, van fer les proves de so i les actuacions i van desmuntar.  La descàrrega i càrrega i el suport en el muntatge i desmuntatge es feia amb hands de Link.

No es porta gaire per Girona això de fer torns i que algú faci la descàrrega i la càrrega, i és d’agrair que s’hagi fet.  Sé conscientment que sobretot és una qüestió de pressupost més que de ganes i voluntat (que també una mica).  I poder-ho fer aporta qualitat a la feina, minimitza riscos d’accidents i fins i tot la fa més “normal”, si és que aquesta feina ho és…  Estem molt lluny de la regulació i normalització del sector i d’evitar els bolos d’hores i hores per part dels tècnics de les empreses petites i mitjanes de so i d’il·luminació.  Les grans empreses ja acostumen a fer torns i a treballar en condicions diferents.  És cert que també es mouen en bolos d’un altre nivell i pressupost, i això marca la diferència.
Quan pràcticament feia només bolos muntant i desmuntant la mitjana rondava les 18-20 hores, i no era estrany fer bolos de 24 hores.
No aprofundeixo més sobre el tema, que donaria per molt.  No és l’objectiu del post. Ha estat només una petita reflexió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *