Ai aquestes nits de farra al Pasteral!

Brunzit, Casa de Cultura de Girona
14/05/2013
Otsukare sama desu! Gira al Japó (I)
27/05/2013

11/5/13

El concert a “l’envelat” d’El Pasteral per les festes del Roser és d’aquelles farres que si no esdevenen el centre de l’univers quan es celebren poc els hi falten.  Pensareu que sóc un exagerat, potser una mica sí, però tinc motius per ser-ne
Els meus records dels anys on participava de la moguda musical de La Cellera passen per grans nits al Pasteral, així com també quan hi anava a muntar i fer de tècnic amb BTM.  Eren aquells bolos de poc material però que hi anaves tu sol i acabaves pringant per més que es digués que els de la barra t’ajudarien a l’hora de carregar.  Sí, t’ajudaven fent l’avituallament.  I d’acord, alguns també a l’hora de carregar, però quan s’acosta l’hora en què el sol surt ja us podeu imaginar com anava la cosa.  Darrerament els de la comissió han optat per demanar un segon tècnic a BTM i així poden estar pel que han d’estar.
Un altre motiu és que l’esforç que fan els que munten la festa i lluiten, any rere any, per tirar endavant aquest concert amb la limitació pressupostària que tenen és digne d’aplaudiment i de proclamar-ho als quatre vents.  Els grups que hi toquen hi van per pocs calés o si més no per menys del que cobrarien en d’altres bolos amb més pressupost.  És qüestió d’adaptar-se i sobretot tenir ganes d’anar-hi. Bolos d’aquests valen la pena, per l’ambient que hi ha, perquè en queden pocs d’aquests que sobrevisquin, perquè està bé mantenir aquest tipus de farres.  Sinó només en quedarien els records, i per més macos que siguin, potser és millor anar-ne generant i viure’ls en present.
Després de molts anys de no anar-hi enguany hi he tornat i de músic, amb
Mapi’s Friends Band.  També hi van actuar en Cesk Freixas i els
Grateful Blues. Sopar comunitari al mateix lloc del bolo a base de pa amb tomata, carn a la brasa, vinotxo i ratafia (amb gel, com no, en aquest territori no s’entén d’una altra manera) i vinga, cap a l’escenari!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *