D’un llonguet un pa de quilo, les mescles

Amb la Fireluche gravant a Black Pepper Studio (II)
10/04/2011
Com s’ha fet D’un llonguet un pa de quilo
17/04/2011
del 12 al 15/4/11

I després de gravar, les mescles. En analògic té la seva història. Allò que facis durant la reproducció del tema és el que quedarà gravat, per tant cal posar marques a la taula, depenent dels moviments que hagis de fer ser dues persones, tres o fins i tot quatre, assajar els moviments algunes vegades i gravar el tema. S’escolta i el mateix que durant la gravació, si és bo endavant, i sinó, es repeteix. No hi ha possibilitats d’editar per canals. El que sí que ja fem ara és gravar-ho a l’ordinador.

El ratolí continua jugant amb el llonguet, i és que el CD es dirà D’un llonguet un pa de quilo. Heus aquí la tonteria amb el llonguet per sobre de la taula de mescles…

Després de cada mescla anem al cotxe a escoltar-la. El cotxe és un bon lloc per sentir música; en general, si hi sona bé, sonarà bé bastant a per tot arreu -amb aparells amb una certa bona qualitat, eh?…-. Mentrestant apareix un cap de ratolí per continuar passan-t’ho bé i alliberant-nos…

Descobrim que potser podríem posar alguna coseta més. Mirem si hi ha pistes lliures i vinga, cap a gravar-ho! I més fotos d’aquelles de “sense comentaris”…

Últims retocs, les cintes de paper que hem fet servir per cada tema, ja que no sempre les pistes tenien els mateixos instruments, el full de planificació amb tot marcat i una frase final…

Buenu ja està però… Sí, després de les mescles i d’haver-ho escoltat durant unes hores tothom a casa seva, l’endemà al matí és el moment de les remescles. N’hem fet 3. Un cop fetes, és el moment d’escoltar-ho a casa al llarg d’un parell de dies i si tot està bé portar a fer el master. S’acosta el final del procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *