日本国, María Pagés (III i última)

日本国, María Pagés (II)
25/02/2011
Orchestra Fireluche, preparant el disc
06/03/2011
21/2/11 mig dia per fer el turista

A vegades em pregunto si aquestes parts més turísitiques les hauria de penjar a kurtibolos o a l’altre bloc, el dels viatges, xefles, esdeveniments, família, etc… Però la veritat és que si tenim en compte que un bolo comença quan surts de casa i acaba quan hi arribes, això també en forma part, i cal ser conscients que això és un privilegi que cal aprofitar. El 90% de les vegades no tenim temps de veure res -menys restaurants i vida nocturna, és clar-, però a vegades sí, com és aquest cas.

Després de la segona funció a Tokyo, amb en Pau i en Joan vam decidir que de matinada aniríem cap al Tsukiji, el mercat de peix i marisc de Tokyo, considerat el mercat majorista de peix més gran del món. Ens vam aixecar cap a les 4 de la matinada i a les 5 ja estàvem fent cua per entrar a veure la subhasta de la tonyina, ja que només hi pot entrar un nombre restringit de visitants. Després vam anar a esmorzar sushi als garitos de dins el recinte del mercat mateix (obert a tothom), donar voltes pel mercat de majoristes i intentar no caure d’esgotament per haver dormit poquet i per la fred que feia. Aquest n’és el vídeo.

Després de sortir-ne a mig matí decidim agafar el metro i anar cap a Akihabara, la ciutat elèctrica, la principal zona comercial d’aparells elèctrics i informàtics nous i usats de la Tokyo, a més d’Anime.

Dos plànols, un del metro i l’altre dels trens de rodalies. No és tan complicat com sembla. Moltes estacions són immenses, amb vàries línies del metro i dels trens de rodalies. Hi ha dues empreses diferents que gestionen línies diferents. Aquesta xarxa de transport, molt eficient, frega la perfecció.

I poc més a fer, a les 17 hem de ser a l’hotel per iniciar el viatge de tornada. I unes últimes fotos de curiositats d’aquests dies: màquines de begudes al carrer, aparador de plats de menjar -de mentida- a l’entrada d’algun restaurant, aigua Fuji, expositor de Kit-Kats a la japonesa i com no, per a un amant a la cervesa com jo, fotos de les diferents birres japoneses que hem begut.

Sayonara

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *