日本国, María Pagés (I)

Jorge Drexler, St. Cugat
17/02/2011
日本国, María Pagés (II)
25/02/2011
del 14 al 22/2/11

日本国, o sigui, Japó. Hi hem fet l’estrena internacional de Mirada, la darrera creació de la Compañía María Pagés, estrenada a Sevilla el juny passat. I sí, els japonesos es tornen bojos amb el flamenc. El públic dels teatres on vam fer les funcions va acabar dret, aplaudint a més no poder i cridant, cosa que pel sembla, al Japó, és d’una gran efussivitat enmig de la contenció emocional que professen.

Arribem a Osaka (大阪市) el dia 15. Superem la primera nit atacant al jet-lag abans ell no t’ataqui a tu amb una primera incursió a la cuina japonesa (jo al jet-lag quasi li clavo els palillos…), tastar algunes cerveses locals i beure una mica de sake, al dia següent l’equip tècnic de la companyia ens reunim a la planta 31 de l’hotel per preparar la reunió que mantindrem amb tot l’equip tècnic japonès. Aquí són moooooolt organitzats i no es deixa cap detall a l’atzar. I si l’atzar es produeix -cosa a la que nosaltres hi estem acostumats- llavors s’esdevé el que ells no voldrien, la improvisació que es tradueix en parar-ho tot, analitzar la situació i reconduïr la. Però això serà demà… De moment, sort de l’Akira, de la producció local, que ens va anar traduïnt la carta a l’anglès.

Tornant cap a l’hotel els mestres Fullana i Rodón em convencen de menjar un triangle d’arròs embolicat amb alga abans d’anar a domir. Oh, que savis que són! Domo arigato (moltes gràcies). Bona nit!

I ja a l’endemà, la nostra reunió i fotos des de la planta 31 i des de la meva habitació (planta 22).

Havent dinat marxem cap al Hyogo Performing Arts Center, a la prefectura d’Hyogo (兵庫県). Faig un parell de fotos des d’on aproximadament hi haurà el teló de fons i des del final de tot, es tracta d’un escenari amb les ales iguals o més grans que l’escenari en sí, per fer-hi grans produccions.

A les 18:00 en punt tot l’equip tècnic es posa a treballar. Compto que hi ha una trentena de persones movent-se per aquí i per allà. A les 22:00 s’acaba la jornada per avui. En quatre hores s’ha fet molta feina. La PA (public address) ja està muntada. És l’M2D de Meyer (6 caixes+2 subgreus per costat) més 2 UPA-1P i 2 UPM de frontfill. A monitors fem servir 14 Nexo PS15, 10 com a sidefills en trípodes i 4 com a monitors de terra. Els equalitzadors externs a monitors són Klark-Teknik DN360.

És hora d’anar a sopar. Cada cop m’agrada més la cuina japonesa, però encara no he tastat el Sushi, a Girona l’he provat un parell de vegades i no em va agradar. Però no renuncio a menjar-lo en el seu entorn natural.

17/2/11 funció a Hyogo

Els japonesos només paren 15 minuts per menjar al migdia; aquestes són les safates amb el menjar preparat. Nosaltres preferim anar a fora i dedicar-hi una miqueta més de temps. Havent dinat fem les proves de so, els últims retocs i vinga, cap tirar funció!

Tan al control de FOH (front of house) com a monitors les taules són Digidesign Venue Profile (amb qui finalment m’hi he fet amic després d’alguna mala experiència a l’estiu degut a una mala assistència…). Durant la funció no faig cap foto, malgrat que hem assajat l’espectacle haig de llençar tracks d’àudio en moments precisos i no em vull despistar. L’única foto que faig és la de la salutació final.

S’acaba la funció i tothom es posa a desmuntar ràpidament. El camió amb al material ha de fer durant la nit els 550 km que separen Osaka de Tokyo.

CONTINUARÀ…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *