Els Amics de les Arts, Palma

Els Amics de les Arts, festes de Gràcia
19/08/2009
Dunas, preparant l’espectacle (I)
29/08/2009
20.8 Ses Voltes-Festival 9.cat

Amb el bon regust del bolo d’ahir a les festes de Gràcia aterrem a l’aeroport de Palma de Mallorca. Allà ens espera en Pere de Runaway, co-organitzadors del Festival 9.cat. Les proves no són fins a 2/4 de 9 del vespre, o sigui que ens porta cap a l’hotel… però, ai làs!!! Ves per on l’hotel al final no el tenim al centre de Palma com ens havien dit. Uuuuhh, ja ens imaginàvem uns corredisses amunt i avall…, el que passa Mallorca es queda a Mallorca, vam proclamar abans de pujar a l’avió… La cadena d’hotels que esponsoritza el festival ha decidit que haurem de dormir a un altre hotel, però a Palmanova, al municipi de Calvià, on va esclatar la bomba… En fi, què hi farem. Arribem a l’hotel i… oh my God!!! això és guirilàndia… costa trobar algú que parli mallorquí o castellà… Anem a buscar un lloc per dinar i mira, acabem en un restaurant portorriquenyo -bé, si més no se’n deia…- a on parlen castellà.

Després de la migdiada obligada per la sangria i vinets que ens hem begut per dinar, en Ferran intenta -amb mal de cap inclòs, ai pobreeeeeeet!!!!-, fer una posada a punt del PC, que últimament ens dóna alguna que altra sorpresa en directe… ai ai ai!!!

Després de les dutxes de rigor, mostra de pulidesa, anem cap l’espai del bolo, Ses Voltes, al costat de la catedral de Palma. Abans del bolo la tonteria invadeix el camerino, habilitat en una part de la muralla, de l’any de la catapum. Els Amics de les Arts i en Noè -un amic d’Els Amics- fan comèdia…

Finalment arriba l’actuació. D’això se’n picar pedra: ningú coneix al grup, algunes bromes en català no s’entenen prou en mallorquí, al tercer tema el PC s’atura i amb ell les bases, la composició del públic és d’allò més variada -bolo gratuït d’estiu, ja se sap-… Però el bolo avança amb professionalitat, calma i saber estar. Els Amics aguanten dalt de l’escenari i de mica en mica van connectant amb el públic. En el moment de la foto finish -els que no ho sabeu haureu d’anar a algun bolo d’Els Amics- tot són flaixos! Al final acaben triomfant, firmant autògrafs, fent-se fotos i venent tots els cd’s que portaven. Brutal!!

La foto finish

I com no, després de l’esforç és qüestió d’anar a fer un bon xeflis per Palma amb en Noè -que ens fa de guia nocturn- i d’altres amics.

Crònica Festival D9.cat Dia 1 (bloc d’Els Amics)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *