Joglant, joglem, joglim!

Operant fora de quiròfan
20/05/2017
37,1 km
01/06/2017

Gira Gramola a tope amb Hora de Joglar! Bolos per aquí bolos per allà!  Els darrers quatre que he fet han estat ben diferents.

28 abril’17 Figueres

Fred, molta fred! Mesclar a l’exterior en condicions de fred no mola gens.  I això que era a finals d’abril.  Però vam enganxar una bona baixada de les temperatures.  I amb vent.  Era a l’Embarraca’t,  hi havia Nord Produccions, amb Nexo GEOS12, 7 caixes per costat, CL5 a FOH i PM5 a monitors. Camió escenari d’aquests amb dos braços hidràulics que fan que la PA quedi a una alçada determinada pel braç en comptes de per un criteri de disseny de sistemes.  El control de FOH diria que estava a 1.50m d’alçada.  No és cap drama, només faltaria, però els tècnics hauríem de mesclar a l’alçada a la que està la gent per sentir el que arriba a la gent. Res, un detallet.  Prou feines tenia a moure els dits amb la fred, he he!! Bon ambient i atenció del personal de Nord. Gràcies nois!

 

12 maig’17 Ripoll

Més fred.  Caram tu! Bolo amb jaqueta i tot.  Ha ha ha! Què està passant amb el temps? És clar que també estàvem a Ripoll i a les nits ja se sap.

Avui una taula de les que molen, Midas Pro2, de Clip.  I el seu d&b.  Bona combinació! I lloc de l’actuació bastant dolent pel que fa l’acústica.  Ha ha! Sí, sí… sí que estic content a vegades! De fet vaig acabar el bolo més content del que m’esperava.  Però jo en vaig deixant constància. Ja hi estem acostumats a què es fan bolos en llocs on no se n’haurien de fer.  Però ho seguirem dient, fent pedagogia.  Es paga un equip, es paguen a uns artistes, es paguen a uns tècnics i se suposa que tot ha de sonar la mar de bé!  Però després el bolo es fa en un lloc amb l’acústica dolenta. I aquest no era dels pitjors.  Deuria ser la fred que em fa ser més tiquismiquis… La gent de Clip estupenda com sempre!

13 maig’17 Reus

Bolo a Lo Submarino, a l’Off del Festival Trapezi.  Behringer X32 a FOH, faig PA i monitors. Bolo de sala d’aquells que molen i que feia molt temps que no feia.  I no ho dic amb ironia.  So compacte, músics molt junts, escenari petit, PA suficient pel lloc, mescla d’un altres estil, pocs micròfons, i molt variats. I dia del meu aniversari! Va ser un dia normal i corrent, bé, no, que vam fer bolo a Lo Submarino! Un alre espai per posar al curriculum! Fa anys havia estat al de Rasquera amb Els Amics de les Arts (nit mítica, per cert), però al de Reus no hi havia estat mai.
Avui no hi havia un assistent pròpiament dit, tots els tècnics habituals de la sala estaven ocupats en d’altres coses i com que hi anava jo doncs… paraules d’en Pitu de Lo Submarino. Sí home sí, cap problema, endavant! Ha ha ha! Gràcies per la feina a la persona de la que no recordo el nom -quin desastre que estic fet- que es va ocupar de fer l’escenari. I gràcies a algun tutorial de YouTube sobre alguna cosa que no trobava de la X32.  Entre tots vam fer un gran equip!

 

20 maig’17 Castelldefels

Bolo dins de la 1a Jornada de Cultura Popular Catalana.  L’empresa era Black Audio (gràcies per la feina!), i em van posar una Midas Pro1 nova de trinca perquè en Jordi Blaya de So Bages els va dir que dominava bé les Pro i que sense tenir massa a un assistent versat en la taula fins i tot a nivell de configuració ja faria el bolo.  Doncs moltes gràcies!! Perquè efectivament així és! Bé, reconec que al ser la Pro1 vaig trobar a faltar alguns botonets a la superfície de control, acostumat a les Pro2 i Pro6. Ei però bé, és l’únic que puc dir!  Ah, i que fer PA i monitors a la vegada amb Hora de Joglar començant una sessió de zero és molt pesat.  Bé, també per les circumstàncies, anàvem tard, estàvem sota el sol, van anar fallant cosetes durant les proves…  Però la part positiva és que ara ja tindré la sessió feta per a les Pro, bé!!

Les proves de so les vam començar a les 16.30, bastant més tard del previst, vam dinar a les 17.00, a les 21.00 estàvem sopant, a dins de l’Ajuntament, i a les 22 començàvem l’actuació. A més m’havia aixecat i esmorzat tard.  Aix, aquella sensació d’haver-te passat el dia menjant, he he!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *