Moltes gràcies! Crònica de 3 grans setmanes.

L’Orchestra Fireluche!
28/04/2017
Mateix lloc, dues funcions diferents.
09/05/2017

Donar gràcies. Per les coses bones, per les que t’omplen, per les que et realitzen. Una vegada més, moltes gràcies! A qui? A tothom qui suma, a la gent amb qui generes esforços, a tothom amb qui comparteixes aquestes bones coses. I al públic, que fa que encara siguin millors. Ah, he parlat d’esforç!  Generalment l’esforç té recompensa.  Però ha de ser un esforç ben encaminat, d’aquell de sumar i avançar en comptes de fer molta força per no moure’s.  I no s’hi val un esforç a mitges.  I a vegades t’equivoques, i hi has de tornar.  Però si hi ha un objectiu i ganes, hi arribaràs.

Dissabte passat vam fer el primer gran bolo de la gira amb Els Amics de les Arts, a la cloenda del Festival Strenes, a les escales de la catedral de Girona. Gran pel lloc, per intensitat, pel festival, per tocar a casa (el 50% del grup). El públic mana, el públic decideix, i et posa nota. I té la capacitat de catapultar-te a l’infinit si el que fas agrada. I el bolo va sortir brodat.

Feia moltes setmanes que estava treballant en aquesta gira..  Escoltant les cançons del disc una i una altra vegada, analitzant la mescla i en el que podria ser i funcionaria igual al disc i en directe i en el que no. I pensant en com fer -ho des de la taula de so més plugins a l’ordinador. I anar pensant en el rider.  Fins que fas l’estage no saps exactament com serà. De fet feia setmanes que el management estava venent bolos amb un rider aproximat. Atenció tècnics de les empreses de so i il·luminació: nosaltres ho contrastem, però assegureu-vos que teniu la darrera versió! (production rules).

Foto: Festival Strenes

 

11, 12, 13, 18, 19 i 20 d’abril – estage a Llinars del Vallès

Van ser 6 dies molt intensos, al Teatre Auditori de Llinars del Vallès (gràcies Rafa Tomico&Co per l’acollida i el tracte!).  Vam treballar la posada en escena, les cançons, les mescles a PA i a monitors, la il·luminació, l’escenografia feta per la gent d’Esfèric, com aniria el backline, etc.  De so continuem amb en Tete a monitors, en Carles Xirgo de comodí a PA i monitors i jo a PA.  A la il·luminació hi portem en Toni Llobet i de backliner en Guillem Guti. En Roger Vidal és el road manager.  En Raül d’Esfèric ens ha estat acompanyant aquest començament de gira en el muntatge de les estructures i donant un cop de mà a en Guillem.

El 19 es va fer un assaig general en petit comitè, amb amics, familiars i altres convidats i el 20 la preestrena de la gira, ja obert al públic en general.  En aquests dos passis es van fer proves i canvis de repertori a partir del que vam percebre i de les opinions rebudes.  I es van seguir fent retocs al so i a la il·luminació.

La taula de gira torna ser una Yamaha CL5 de BTM Sound.  A monitors hem anat preparant escenes amb Yamaha CL5, Yamaha PM5, Midas Pro6, Avid SC48 i segurament també en tindrem amb Digico. Tothom continua anant amb auriculars d’orella, 5 Sennheiser EW300 menys en Ramon, el bateria, que va amb auriculars amb cable. Després dels primers bolos hem fet alguns retocs a la fitxa tècnica, quan la tinguem acabada ja la comentaré.

21 d’abril – Valls

Primer bolo oficial al Centre Cultural Municipal de Valls, ple de gom a gom. Primeres sensacions davant de prop de 800 persones.  La gent canta les noves cançons! I una cosa que ja vèiem: aquesta gira, a nivell musical, serà la més intensa que hem fet mai amb Els Amics.  Més canya, més plànols de mescla, més canals, més concentració, més exigència tant a dalt com a baix de l’escenari. M’agrada!
Avui fem el bolo amb BTM (Nexo STM i Midas Pro6 a monitors), gràcies per la feina!

 

22 d’abril – Igualada

Bolo a La Sala. 800 persones més.  Sembla mentida que hi càpiguen en aquesta bombonera!  El primer bolo a peu dret.  La gent ho va cantar absolutament tot, lletres i melodies!!! Altra cop experimento aquesta sensació tan agradable de que et vingui pell de gallina sentint cantar la gent al teu voltant i percebis tota la seva energia.  És brutal! Concentra’t nano, concentra’t! Que fàcil que és fer tard a un fader en aquesta gira si bades…
El bolo el fa Sounders (LA Kara i Yamaha PM5 a monitors), produït per Events. Gràcies!

29 d’abril -Torrefarera

Festival Re-Sona. Primer pavelló de la gira.  El comentari de “quan prohibiran fer bolos en llocs no habilitats?” va surar per l’ambient. Acústica infame. Menys és més.  Baixar el volum va ser una bona opció.
Confesso que el bolo va anar molt millor del que m’esperava, tant de públic com d’ambient. Va ser un bon bolo! Aquesta gira promet.  La intensitat dels nous temes i les revisions dels vells ens ajuden!
Ens quedem a dormir a Lleida. Primers gintècnics de la gira. Quin bon ambient que tenim en aquesta petita família! Primeres habitacions compartides.  Els taps a les orelles són una bona opció per dormir. Alguns van sortir més que d’altres.
Bolo amb Fanphone (LA Kara i Avid SC48 a monitors). De so bé! Gràcies! Ai, però això de fer bolos de 43 canals de patch amb un splitter de 40 i haver de convertir retorns no m’acaba de convèncer.  Sobretot si no es tenen tots els convertidors i falla algun canal. Ei, que si tot va bé endavant eh?

30 d’abril – Girona

Sortim a les 11. He dormit poquet i malament.  I ara agafa el cotxe i cap a Girona.  Pel camí, amb Els Amics, fem una play list per posar abans dels concerts. Els temes que escollim em connecten amb el dia i m’oblido del cansament acumulat de fa dies i de l’emboiramenta que porto. Uau, quin subidón aquests temes!
Havent dinat vaig cap a les escales de la catedral, un espai preciós.  Però gens fàcil.  Molta pedra per tot arreu.  Falten les 850 persones que ompliran les escales.  I poder treure la carpa de plàstic del control quan la pluja que ha de caure ho permeti.  A veure quan i amb quina intensitat plou.  Va plovisquejant intermitentment durant bona part del concert.  Però a la gent li és igual. El show va em mode coet. I la gent ara balla, ara seu, ara canta, ara crida.  Que gran el públic!
En Tony Doogan, el productor del disc, ha vingut a passar el cap de setmana a Girona per assistir al concert i conèixer de primera mà com és un concert d’Els Amics de les Arts.  En surt encantat! Durant el concert en Joan Enric es dirigeix a ell: Els Amics de les Arts is this, it’s all of us!
Hi ha una altra pluja, aquesta de bones crítiques, del concert, de la il·luminació, del so.  Hi ha gent que quan opinen sobre el so te les creus més que d’altres.  Totes m’agraden, però aquestes més.  Perquè venen de persones gens diplomàtiques.  I són les més sinceres.  Quan són bones i quan són dolentes.  I s’agraeix!  I avui n’hi ha hagut algunes que m’ha agradat sentir. Motiva!
Bolo amb BTM (Nexo STM i Midas Pro6 a monitors). Un altre bolo amb  splitter de 40 havent de convertir amb retorns (a la propera revisió poso que l’splitter ha de ser de 48 i poso el 44è canal, el del talkback de monitors, que també ha d’arribar a PA).  A més, tot i haver enviat el darrer rider els tècnics tenen l’anterior versió. Ummmm… Seguit d’un oooooooooommmmmmmmm!!!! Després de les primeres cares dels tècnics, que ja havien cablejat l’escenari, tot va ser bona predisposició i a sumar s’ha dit.  Aquesta és l’actitud! Mil gràcies!

Última foto: Festival Strenes

Ara toca baixar del núvol.  Dijous comencem la tongada de tres concerts a la Sala Barts amb tot venut.  Ja sabeu, tornar a caminar i a treballar per guanyar-ho tot! Que no sigui per ganes!

2 Comments

  1. Carles Pastanaga ha dit:

    Gràcies pel seguiment des de l'”altre costat”. Mola molt assabenta-se de totes aquestes coses. Ja ens anirem veient per la gira… 🙂

    Per cert, heu de penjar el setlist aquest previ als concerts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *