La importància d’un bon tècnic de monitors!
07/12/2016
Bolos amb Yamaha 01
24/12/2016

19-11-16

De welwillenden (Les Benignes), al Teatre Municipal de Girona, Festival Temporada Alta. 3h 30min de funció amb entreacte. En versió original (neerlandès) i subtítols en català i anglès.  Impressionat sobretot per la funció, pel drama, pel text i en part també per la producció tècnica pròpia i el resultat.  Gran il·luminació, vídeo -realització en directe-, so i maquinària.

 Aquesta és la ressenya extreta de la web de Temporada Alta.

Qualsevol pot ser un monstre. És la idea central de Les benignes de Jonathan Littell, escriptor franconordamericà establert a Barcelona. Un Premi Goncourt que narra l’extermini jueu des del punt de vista d’un alt oficial nazi. Guy Cassiers, un dels més prestigiosos directors europeus, ha adaptat, amb la col·laboració de l’holandesa Toneelgroep i la flamenca Toneelhuis, dues companyies europees de prestigi, les més de mil pàgines del llibre per fer-nos comprendre millor les parts fosques del passat i continuar vigilant en el present.

La companyia portava pràcticament tot el so, llevat del sistema de so del teatre (6 Nexo PS15, 4 PS8), que es va ampliar amb un cluster central i retards en alguns pisos de les llotges.  Racks configurats a mida, taula de so, taula de llums, vídeo, algunes etapes de potència, microfonia, escenografia, etc… Tot propi. I tot perfectament marcat, identificat, ben cuidat, ordenat… Oh com em posa això!

El resum del muntatge de so seria: Yamaha CL3, xarxa DANTE, rellotge extern, sistemes sense fils amb sortides AES-EBU i doblat a analògic. Microfonia per a cada actor, sonorització impecable amb el mínim volum necessari -reforç veu-.  Tracks àudio llençats des d’un portàtil, controlador per disparar-los.  Alguns eren efectes distribuïts a altaveus concrets. Funció basada en escenes.
Aquesta és la part de so de la fitxa tècnica.

SOUND

The sound system will be in perfect working condition, speakers, multicores & cables tested before the setup. The mixer must be in the middle line of the hall, never under a balcony. The sound mixing area width will be 2 metres, a table will be provided for the mixing console and the peripherals. Due to the size of some cases, seats will be removed at the mixer position or additional space will be provided.

An experienced crew for the setup.
One sound engineer familiar with the system will be available during all rehearsals and shows.

Toneelhuis provides:

–  1 x mixing desk Yamaha CL3+stageracks, 2x cat. 5 wheel 75 mtr.

–  Rack with dynamics and effects

–  14 ch wireless system ( Sennheiser EM 3732-II /SK 5212-II 470 Mhz -638 Mhz ).

–  All mics

–  All amps and speakers for monitoring on stage

–  Center cluster on stage consisting of 3 x d&b T10 speakers + D6 amp

–  Please advise us if these frequencies are not compatible with local public/legal

use. In that case the theatre must provide the whole system.

Theatre provides:

Multicore :

12 lines, XLR FM from mixer position to amp farm.
If possible we can connect to AES, Optical and Dante.

Speakers :

1-2. left/ right
Line array system ( adapted to the venue )

or 4-6 speakers (with adapted cross-overs and amplifiers) send : stereo

3. Center cluster ( adapted to the venue ) 2-4 speakers

4. Sub ( adapted to the venue ) 2-4 speakers; send : mono post fade aux .

5. front-fill ( adapted to the venue ) 4-8 speakers, send: mono post fade aux.

6-7. Surround side
2 full range speakers ( 12”/15” )
flown, Left, right at the side of the venue send: stereo

8-9 surround back
2 full range speakers ( 12”/15” )
flown, Left, right in the back of the venue send: stereo

10-11 L-R Stage
2 full range speakers ( 12”/15” ) send: stereo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *