Flamenc i Havaneres

La Unión-The Original Blues Brothers-Simply Red: 3 mescles
25/08/2016
Ens hem petat la Dinamita!
29/08/2016

14-8-16 Compañía Antonio Gades
18-8-16 Cançó de Taverna

Dos bolos amb BTM Sant Feliu de Guíxols, el primer dins del Festival de la Porta Ferrada i el segon, tot i fer-se al mateix recinte, fora de la programació del Festival. Flamenc amb la Compañía Antonio Gades i la Gran Cantada de Cançó de Taverna, una de les nits clàssiques de l’estiu a Sant Feliu de Guíxols.

Dos bolos separats per pocs dies amb dos estils de música ben diferents. Ei, a aquestes alçades de l’estiu això és un còctel com a mínim curiós. No sé si al cervell li pot anar gaire bé…

En ambdós bolos hi vaig anar substituint a en Carles Xirgo.  El primer perquè en Carles portava massa bolos seguits, tenia massa son i cansament i calia algú “més fresc” i el segon per tal que pogués anar a fer un bolo de “maletín”.
Si ho arribo a saber abans la nit abans del primer bolo vaig a dormir una mica més aviat a les festes del poble, a Bescanó… Al despertar-me cap al migdia tenia un whatsapp demanant si podia anar a Sant Feliu… Però no va ser gaire dur, en Carles ja havia fet, durant el matí, el muntatge dels sidefills i la microfonia.  A mi em quedava fer l’assistència al tècnic.
Un cop allà, sorpresa! El tècnic d’Antonio Gades i jo havíem coincidit el 2011 a Londres.  Ell treballava al teatre a on vam anar a fer Dunas. Ens vam quedar mirant pensant, jo aquest el conec d’alguna cosa.  I parlant parlant, vam arribar a aquesta conclusió.
El noi va fer una mescla moooooolt arriscada per aquest espai.  Potser no era el millor lloc per fer aquest espectacle i les condicions tampoc van ser les òptimes.  Hi havia micros a les dues guitarres i a als dos cantaores.  Els bailaores també cantaven, i les seves veus s’havien de captar amb 6 micros de condensador als costats de l’escenari (tres i tres) i també amb 6 Schoeps com a micros de terra, a boca d’escenari, destinats també als peus.
El vent moderat que feia a l’hora de la funció va impedir que es pogués sonoritzar correctament qualsevol so provinent de l’escenari i el resultat va ser un espectacle quasi acústic per compensar els micros de guitarres i veus amb els coros i peus dels bailaores.  Bastant justet per un espai a l’aire lliure i a on el silenci ambiental està lluny del qua hauria de ser.  Hi ha el moll esportiu a prop, sempre hi ha alguna barca amb música, de tant en tant se sent alguna cotxe o moto més o menys a prop…

Pel que fa a les havaneres, feia la tira que no en sonoritzava! Van passar tres grups, Sé, La Taverna i Els Llops de Mar.  Al final es va fer la típica cantada conjunta amb els hits de la cançó marinera, concloent la nit amb La Bella Lola i El Meu Avi. I que no falti el cremat!

Unes quantes fotos del personal del Festival, en Dani i en Toni a la il·luminació, alguns companys de Nord Produccions, en Manel que fa monitors i escenari, la Mamen i la Mercè, les guapíssimes de producció!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *