Detalls de Nadal, Cor Geriona

Un somriure no acostuma a fallar
23/12/2015
Crònica d’una assemblea
30/12/2015
20-12-12 Auditori de Girona
Detalls de Nadal, el concert de Nadal que el Cor Geriona va fer a l’Auditori de Girona el passat diumenge 20 de desembre, amb la col·laboració de Geriona Infantil i Geriona Juvenil.
Amb en Manel i en Gotard vam estar configurant tots els sistemes de microfonia sense fils i els pocs monitors i micròfons que hi havia a l’escenari.  El tècnic de so del cor, en Guillem, feia els monitors des de la taula de PA.
La Sala Montsalvatge plena de gom a gom, molt bon ambient, un públic entusiasta, un repertori molt ben escollit per a l’ocasió, moltes ganes i il·lusió per part de Geriona…  Uns bons ingredients per a una bona tarda.
Però sense que fos excessivament greu, van haver-hi alguns problemes tècnics, alguns dels que crec que s’haguessin pogut evitar.
Treballar amb microfonia sense fils de diadema (DPA4066) no hauria de ser un problema llevat que no puguis controlar massa el que saps que pot ser un problema.  Entrades i sortides de l’escenari, canvis de vestuari, molt de moviment…  I això requeriria estar permanentment revisant les connexions de cada una de les petaques, perquè sabem que una o una altra, entre quasi una vintena, pot donar alguna sorpresa.  La connexió microdot de DPA a l’adaptador de torn de la petaca no és precisament una connexió extremadament segura, que diguem.  És relativament senzill que s’afluixi alguna connexió o quedi algun micròfon mal posat.  El segon cas no és tan greu, el primer causa un espetec considerable en el so.
I això és el que va passar durant alguns moments de l’actuació, que alguns espetecs van ser molt evidents i molestos.  En Manel i jo vam estar localitzant els sistemes que fallaven i intentant esbrinar quan sortien les noies de l’escenari per fer canvis de petaques i revisar connexions.
Crec que és del tot necessari que els tècnics que assisteixen a formacions com aquesta a cada lloc puguin saber en quins moments es pot revisar la microfonia, quan hi ha entrades i sortides de l’escenari, i sobretot, que entre camerinos -a on elles mateixes es posaven la microfonia- i escenari es faci la primera revisió abans de sortir a actuar, hauria de formar part del protocol.
Pot haver-hi algun sistema defectuós, és clar, i que no es detectés a les proves de línies, a on tot aparentment funcionava bé.  Però no es pot confiar que si tot es deixa bé segueixi igual de bé durant tota l’actuació.  Microfonia sense fils amb petaques i moviment és un binomi amb risc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *