Paciència a cabassos i saber fer.

Hora de Joglar a St. Jaume de Llierca
23/07/2015
Gràcies per aquests 10 anys!
06/08/2015

26/7/15

Els Amics de les Arts a St. Pol de Mar, poble a on viu, des de fa poc, l’Eduard.  Festa Major, amb actuació a l’envelat, bé, una vela blanca camuflada d’envelat.  Porto algunes entrades parlant de les veles blanques, quina casualitat, quants bolos seguits amb elles.  Avui ja no en parlaré més, que em faré pesat.
Sabeu com és el Maresme, no? Hi ha el mar, la platja, la via i el poble.  L’envelat esta entre la via i el mar, al començament de la platja.  El mateix dia del bolo ens n’assabentem que el carre d’accés a la platja està tallat per una fira.  Cap problema, fem cas a les indicacions rebudes, cal entrar per un altre carrer, fer un tros en contra direcció, girar per carrers estrets i que la policia ens baixi una pilona, creuar la via, accedir a l’envelat i deixar el cotxe que no molesti perquè d’espai no anem sobrats.
Ai las! Però la furgoneta amb el backline no gira en una cantonada!  És massa gran per aquests carrers.  Si ho saps abans vens amb una furgoneta més petita.  Anem sumant minuts de retard fins que l’Eugeni i en Jorge, amb molta destresa -i l’embrague cremat- aconsegueixen portar de culs la furgoneta fins a l’envelat passant pels darrers trams del tortuós camí.  Conseqüència: una hora i mitja de retard sobre el l’horari de muntatge previst.
A la tarda hi havia un acte, estàvem avisats, una trobada d’esbarts dansaires que ens impediria fer soroll.  Cap problema.   Anem fent el muntatge i quan sigui l’hora fem les proves de so.  Mentrestant jo aniré muntant el control de so.  Ah, però no, els esbarts fan servir tot l’espai per ballar.  Ah caram, quina sorpresa, amb això no hi comptàvem.  Munto el control sobre rodes, però sense poder connectar-lo a la corrent ni al cable de xarxa que va cap al rack de previs a l’escenari.
Els esbarts acaben les seves actuacions uns 45 minuts tard.  A l’escenari comencen a fer proves de so de monitors i jo vaig muntant el control.  En Tete ja aconseguit fer tota una ronda de repàs i peticions a monitors quan jo aconsegueixo tenir el control muntat i connectat al sistema de so (JBL Vertec, el petit).  Avui tenim l’empresa de Joan Vila, bona gent atrapada per les circumstàncies que també estem patint nosaltres.
Des de l’organització ens diuen que cap problema, que fem les proves amb el temps que necessitem i que es retardarà l’hora d’inici mitja hora (que ja sabem tots que pot ser més).  No, per respecte al públic l’actuació ha de començar puntual, la nostra resposta.  Els damnificats són el grup que havia de provar després nostre, els Karaokesband, que hauran de començar la seva actuació després de nosaltres sense haver provat.  Ens va saber greu, però hi ha moments en què no s’hi pot fer més.
Nois, toqueu un tema i jo ho vaig caçant tot sobre la marxa, els dic a Els Amics.  Acabem tocant dos temes i aconseguim anara sopar a l’hora prevista per alegria de la Bego, la nostra estimada road manager i gran currante, i de la resta de l’equip.  Bravo!
A l’hora de començar 1000 persones omplen l’envelat.  Comencem poc més tard de l’hora prevista.  com ens agrada fer, amb puntualitat.
Els Amics fan un bon concert.  Alguns fans em diuen que ha petat bé -malgrat que jo crec que l’espai no acompanyava gaire a nivell de so, però sempre mana el públic!-.  I quina humitat dins l’envelat! M’he passat tota l’actuació suant i suant.  Un concert-sauna diu una.
Heus aquí el perquè del títol.  Cap crit, cap pèrdua de la calma, cap estirabot.  És diumenge, és el darrer bolo que tinc aquesta setmana.  I tots anem més que rodats.  És el tercer cop en pocs bolos que per una cosa o per una altra fem proves exprés.  I ens funciona.  Altra vegada la taula de gira i la sessió a la taula de monitors ens salven.  I ara que ja han passat alguns dies quan escric això puc afegir, per si ja no ho sabia, que cridar serveix de ben poc.  Als problemes i els imprevistos solucions -sempre que sigui possible.-  Apa!

1 Comment

  1. Esther Cereceda ha dit:

    M'ha encantat aquesta crònica, m'hi he trobat com si haguès estat jo la k conduia la furgo….i es k teniu tants concerts a les espatlles k ja ho podríeu fer tot amb els ulls tancats !!!!!!
    M'encanta veure-us com disfruteu, tots des de la seva posició !!!!! K vagi molt bé els 3 que queden…i segueix enviant fotos e històries !!!!! Muà !!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *