Canet Rock’15

Joglant a casa
02/07/2015
Més Dinamita si us plau!
06/07/2015

4/7/15

foto: Vicens Tomàs
El run run interior era el de les grans ocasions, el dels grans esdeveniments.  L’ambient de festival ja s’olorava el dia abans al matí quan amb Els Amics de les Arts vam anar a fer les proves de so del Canet Rock d’enguany.  L’any passat no hi vaig poder anar i em va saber greu.  Aquest sí que he pogut.  I ha estat molt gran ser-hi.
Aquest any s’han solucionat els problemes organitzatius i de producció de l’any anterior.  Em va semblar que tot anava bastant bé.  Si més no a nivell tècnic i de producció crec que no hi havia massa res a dir. Bé, tot plegat va acabar entre 40 i 60 minuts de retard (segons les fonts), però comptant les hores de festival, que alguns grups es van passar una mica de temps i la complexitat d’alguns canvis no està gens malament.
Uns toques de pilota sempre van bé mentre esperes per fer les proves de so…
El públic va ser una festa, 20.000 ànimes abocades a la música.  Tant se val que sigui rock, pop, ska, reggae, etc.  A la música al cap i a la fi.
El backstage també era una festa, un retrobament constant d’amics, músics, tècnics, personal de producció, etc.  I el control de so i d’il·luminació, sobreocupat en alguns moments, també era un punt de retrobament amb tècnics varis, entre ells en Rai, que feia les tasques de bon tècnic de sistemes d’aquest equip de luxe que és l’L Acosutics K2 (12 caixes per costat).  El completaven 4 L Acoustics Kara de frontfill i 18 SB28 de subgreus que em despentinaven el poc que em queda per despentinar a 40 metres de l’escenari, que era on estava situat el control. Brutal!!
L’assistència de PA me la va fer en Jordi Salvadó.  2 Yamaha CL5 al control de FOH (una de backup) i una QL com a taula del sistema.  A monitors també hi havia una Yamaha CL5.  El tècnic d’Els Amics també estava treballant al festival com a tècnic de monitors.
Moltes gràcies gent de TST So i Llums per la vostra feina!


Al darrere de l’escenari, tarimes, bateries preparades i piles de backline.

Mentre s’acostava el moment de l’actuació d’Els Amics va ser inevitable voleiar per allà i pujar a fer alguna visita a l’escenari.  Les vistes eren espectaculars!

I va arribar el moment de l’actuació d’Els Amics.  Malgrat fer proves el dia abans saps que han passat moltes hores, que ells estan diferents, que tu estàs diferent i que pot passar qualsevol cosa.  A més el trio de vents no va venir a provar i això ens va crear alguna dificultat a monitors.
El primer tema és aquell en què et cordes el cinturó, prems el gas i t’encomanes a la providència a veure amb què t’obsequiarà.  Però es va comportar bastant, la providència.  De mica en mica vas posant ordre als canals i vas aconseguint una mica més de volum.  A 40 metres estava treballant a uns 102-104 dBA de pressió sonora.
I sense adonar-te’n arriba el moment de fer el darrer tema.  Una hora picada d’actuació, amb pocs parlaments.  Ha passat volant això!  A control em pregunten que com m’ha anat. Bé, crec que bé, dic jo. Sí, ha anat bé.  Què, anem a fer una cervesa?

foto: Vicens Tomàs

Amb en Joan Enric i en Ferran ens quedem a veure alguna actuació més abans de tornar cap a Girona.  Amb la Banda Impossible ens venen un munt de records inesborrables de les nostres vides, moments i cançons que ens van marcar.  Que grans!

Ha estat un gran dia.  Un dia d’emocions.  Un bolo cohete.

Demà trobaré a faltar una cosa, la trucada de rigor del meu pare preguntant-me que com havia anat el Canet Rock i dient alguna cosa així com “Alça nano! Quanta gent! Us ho vau passar bé, no?”, i fent-me preguntes tècniques.  Se’t troba a faltar.

3 Comments

 1. Oriol ha dit:

  Hola Kurti, molt bon post, una pregunta, quan dius q la QL era pel sistema, vols dir que feia de matriu per les 2 CL i per sortir cap a PA, FF, Subs, torres de Delay's etc?

  Per cert, quan et vaig saludar al festivalot no en tenia ni idea del mal tràngol, ànims i molta força.

  Oriol

 2. Albert Cortada ha dit:

  Les CL5 anaven a la QL, com també el senyal de vídeo i l'speaker. El senyal de la QL anava al processador del sistema, i aquest distribuïa el senyal cap a les diferents parts del sistema (si no vaig errat)

  Gràcies Oriol, aquí estem, anant cap amunt!

 3. Oriol ha dit:

  gràcies per la resposta Kurti

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *