Despropòsits, presa de pèl i improvisació
23/10/2013
La fàbrica de somnis (País de Cotó)
30/10/2013

25/10/13 Teatre-Auditori de St. Cugat

Dianne Reeves està considerada una de les millors cantants de jazz actuals.  He tingut el plaer de treballar al Teatre-Auditori de St. Cugat el dia que hi actuava, dins del 45 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. I a una molt bona artista l’acompanyen uns molt bons músics.  És cert que amb bons músics tot sona més fàcilment i millor, però la sala de l’Auditori és punyetera i s’ha d’anar en compte.  Això és que li he dit al tècnic de so quan es començava a posar les mans al cap.  I és que a més de la sala avui s’ha trobat amb una taula digital -Yamaha CL5-.  I les odia, les taules digitals.  El tècnic és un britànic afincat als Estats Units, amb molta trajectòria a l’esquena, o sigui, un veterano old school.  Però se n’ha ensortit, i tant, només faltaria.  I li ha sonat molt bé.  Avui la meva assistència ha estat més un salvavides i ell ho ha agraït unes quantes vegades.  Fins i tot al començar l’actuació he hagut de donar-li un petit cop de mà amb algun petit error, res greu.  A banda que ha deixat alguns canals de la bateria a baix de tot perquè ja en tenia prou amb els ambients i el que es colava pels altres micros de l’escenari, l’ha ajudat molt que hagi retardat el sistema de so perquè quadrés amb el so directe provinent de l’escenari i així els espectadors de sobretot les primeres files no tinguessin un garbuix sonor considerable.
Abans no arribessin els músics el tècnic ha estat provant i reprovant tot el back-line i preparant els monitors amb en Tete, el tècnic de monitors de BTM amb qui hem anat a fer el bolo.  No exagero si dic que han estat una hora llarga treballant a l’escenari.  Mentrestant m’ha demanat que jo anés agafant el guany dels canals dels instruments que ell tocava a l’escenari a la taula de PA, que li preparés la taula perquè no hagués de canviar de capa i així tenir tots els canals a vista, que li deixés a punt els efectes que m’ha demanat, amb els ajustaments que em deia, etc… Vaja, fer la vida fàcil un home analògic en el món digital, ha ha!!
Aquest és el plànol d’escenari del rider, un bon plànol, amb tota informació necessària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *