A Canadà amb María Pagés (IV): Montréal

A Canadà amb María Pagés (III): Québec
04/04/2013
Aspectes tècnics i de producció viatjant pel món
20/04/2013

Dimecres 3/4: viatge i muntatge a Montréal

8:30 sortida dels tècnics en cotxe des de Québec cap a Montreál, directes a Place des Arts
9:30 sortida de la Companía en autocar cap a l’hotel a Montréal
11:30 arribada dels tècnics i muntatge.  Els tècnics del teatre han començat el pre-muntatge a primera hora del matí.  La temperatura és lleugerament més suau que Québec.  Tot i això no es
supera els 0ºC.  Tornem a tenir l’hotel a prop del teatre, a 10 minuts a
peu.  Fantàstic! A les 18:00 -l’horari previst de finalització dels treballs de so- estava al tercer pis escoltant el sistema de so amb música i veig que els de llums tornen de sopar per començar a enfocar.  A les 18:02, quan arribo a platea, veig al tècnic de so del teatre que està buscant el fader de l’iPod per treure la música.  Els de llums l’estaven començant a mirar.  Com ja he comprovat en els altres teatres i explicava en alguna entrada anterior aquí els horaris es compleixen estrictament. La feina s’ha de fer en el temps previst. I si han de tallar el so de l’assaig encara que aquest no estigui es talla si es sobrepassa el temps establert, com ens va passar a Toronto.
21:00 final de jornada pels de llums

L’acústica de la sala, tot i no estar malament, és la més fluixa dels quatre llocs on hem estat.  L’equip, un sistema convencional, de Meyer Sound i ajustat mitjançant el processador Galileo (amb un segon Galileo de backup), estava format per:
4 x MSL4 volades per costat
2 x PSW2 volades per costat
2 x subgreus 650P estacats per costat
2 x PSW2 estacades a sobre els subgreus per costat
2 x M1-D estacades per costat com a infill
3 x UPJ1-P per costat a l’alçada de les llotges de cada pis
2 x UPM1-P i 1 UPM2-P per costat sota de les llotges del primer pis per cobrir els seients laterals de platea
3 x clusters centrals repartits al llarg de la platea volats del sostre formats per 7, 6 i 5 caixes de M1-D respectivament
El principal problema era l’excessiva suma de greus i poca presència d’aguts a la platea.  Als pisos el so era més rodó i a on sonava fantàstic era al segon pis.  Entre els 75 i els 100 Hz vaig fer una atenuació de -12dB amb l’equalitzador paràmetric de L i R (caixes volades i estacades llevat de l’infill) per aconseguir una resposta de freqüència més homogènia.
Els controls de so eren Digico SD10.

petit camerino de canvi ràpid a un costat de l’escenari
Dijous 4/4: final ajustaments, proves, assaig i primera funció
Aquests serien els horaris amb detall d’un segon dia de muntatge i funció:
10:00 comença la jornada al teatre
12:00 a 13:00 dinar
13:00 reemprenem la feina
15:00 a 16:00 proves de so; quan els músics arriben a l’escenari tant a monitors com a fora estem a punt perquè les proves es facin el més ràpid possibles, amb prequalitacions fetes, primers acoplaments de monitors eliminats, dinàmica i efectes posats, etc.
16:00 a 18:00 assaig; sempre hi ha un assaig abans de la funció; si és la primera funció de la gira és un assaig general, sinó pot ser -que no sempre- un assaig més curt per repassar parts concretes de l’espectacle o tot ell però sense la intensitat de la funció;
18:00 a 19:00 parada per sopar dels tècnics del teatre, els que actuen soparan després, i nosaltres, els tècnics de companyia, depèn del dia i del que haguem menjat per dinar també sopem després de la funció, les 18:00 és massa aviat…
19:00 a 19:30 neteja d’escenari
20:00 a 21:15 funció d’Autorretrato
Després de cada funció es renta i s’eixuga a la bugadera del teatre part del vestuari perquè estigui net i a punt per a la següent funció.
en Marc posant micros

escalfament al passadís desl camerinos
Divendres 5/4 i dissabte i 6/4 segona i tercera funció
15:00 arribada al teatre
15:30 a 16:00 repàs proves de so amb els músics
16:00 a 18:00 assaig; aquests dos dies hem estat assajant un altre espectacle, Sevilla, que farem el 12 i 13 d’abril a Baden Baden (Alemanya)
18:00 a 19:00 sopar
19:00 a 19:30 neteja d’escenari
20:00 a 21:15 funció
El tercer de dia de funció hi ha el desmuntatge, que pel que fa a la Compañía implica desmuntar la poca escenografia que portem en aquesta gira -el terra acústic i els miralls són de Canadà, sinó els portaríem nosaltres amunt i avall-, recollir el vestuari, la taula de llums -que és pròpia- i els tres micros de veu (DPA 4066), que també són propis.  Ens presentem a sopar a les 23:00 a un restaurant a prop del teatre.  Tanquen la cuina a les 24:00.  Al Canadà també trobes llocs que tanquen “més tard” per menjar.   Bé, també hi ha llocs 24 hores oberts, o sigui que menjar sempre menjaràs.  Sortint ens trobem amb aquest ós de gel.
Diumenge 7/4 i dilluns 8/4 viatge de tornada
13:30 sortida de l’hotel; la temperatura s’ha enfilat fins els 7ºC, el dia que marxem.
16:45 vol Montréal-París, amb arribada a les 5:00 del matí hora de París; l’espera fins al següent vol es fa interminable, no he dormit gens o quasi gens i deambulem per la terminal ara apalacant-nos per aquí, ara anant a esmorzar per allà…
9:35-11:40 vol París-Madrid
15:30-19:27 AVE Madrid-Girona; la temperatura a Girona és de 18ºC, uau, quina passada!
19:35 taxi Girona-Bescanó

Au, ja sóc a casa! Ara toca rentar roba i preparar les coses per tornar a marxar dimecres cap a Baden Baden, a Alemanya, per fer-hi dues fucions de l’espectacle Sevilla.  Que no pari!
Em poso al llit a mitjanit amb la por de no dormir pel jet-lag.  Al vol de Montréal a París i de París a Madrid amb prou feines vaig dormir.  Al tren una mica més, però intentant no fer-ho per poder dormir a la nit.  Estem realment fets pols del viatge, amb una cara i unes ulleres que parlen per si soles.  A la nit dormo por cansament.  M’aixeco a les 8 del matí, a les 11 tinc una reunió i a la tarda tinc altres coses a fer.  Un dia a casa, no hi ha temps per reposar, he d’aprofitar el temps.  I a sobre amb un esplèndid dia de primavera amb temperatures rondant els 20ºC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *