A Canadà amb María Pagés (III): Québec

A Canadà amb María Pagés (II): Toronto
31/03/2013
A Canadà amb María Pagés (IV): Montréal
10/04/2013
Diumenge 31/3: dia de viatge i tarda lliure
13:20-14:50 Volem cap a la ciutat de Québec amb un avió d’hèlices des d’un petit aeroport de la mateixa companyia aèria (Porter), a prop del centre de Toronto i al costat del llac Ontario.  Pel camí tota l’extensió de terreny que podem veure està nevada.  Quan aterrem a Québec notem que fa més fred que a Toronto.  A més, durant els propers dies no pararà de bufar un vent glaçat que farà que la sensació de temperatura sigui menor.  La màxima haurà estat de -5ºC i la mínima de -12ºC.  Ha estat bé portar la roba d’abrigar com si fos una excursió a muntanya en ple hivern.
De seguida veiem que l’ambient és ben diferent de Toronto.  Som a la regió del Québec, regió francòfona, i aquí tot té un altre aire, sobretot al barri vell, a on podriem pensar que estem passejant per una ciutat francesa de tamany mig.  A nivell gastronòmic la cosa també ha canviat, tenim més per escollir i no menjar burgers, fries i demés “exquisiteses” que fins ara hem menjat més del que hauríem volgut.  Tanmateix els preus no són precisament econòmics i fer un àpat més a prop de la nostra cultura gastronòmica implica deixar anar uns quants dòlars canadencs de més.

Dilluns 1/4: muntatge

8:00 Comencem el muntatge al Grand Théâtre de Québec.  És un dels millors llocs on he estat mai de bolo tant pel que fa a l’equipament tècnic com a l’equip humà.  S’ha fet el muntatge amb tanta rapidesa i correcció que ens ha acabat sobrant temps i el primer dia ens pulim tot el que havíem fer en un dia i mig.  És genial!  L’acústica del lloc torna a ser molt bona.  Al control de FOH hi ha una Midas XL4 -que aquí sí que em deixen tocar, no com a Ottawa-. Després de 8 mesos sense fer bolo amb una taula analògica és una passada torna-ho a fer.  Sí, ja sé que cada cop més és cosa del passat, però així va començar tot i a dia d’avui el color que agafa una mescla en analògic amb una bona taula no l’ha superat cap taula digital.  Com a molt s’hi han apropat, amb les Midas sèrie pro i la XL8.

Aquesta és la llista sencera els perifèrics que hi havia:

2 Lexicon 300 multi-effect
1 Lexicon PCM 80 multi-effect
1 Yamaha SPX990 multi-effect
1 BSS TC804 digital delay
1 TC Electronics D-TWO delay
2 Klark-Teknik DN 3600 EQ
1 Klark-Teknik DN 410 EQ 
1 BSS 901 dynamic EQ
1 K-T Helix DN 9344E quad EQ
1 K-T Helix DN 934E dual EQ
1 BSS DPR-402 compressor
4 BSS DPR-404 comp./de-esser
2 BSS DPR-605 noise gate
1 K-T DN 6000 analyser

L’equip, d&b, estava format per 8 J8 volats i 2 JSub estacats per costat, més 1 C7 a sobre dels subgreus i 2Q7 per costat estacats com a infills i un cluster central de 7T10.  Bon equip, bona acústica, bona taula. Es preveia un gran bolo.

A monitors hi havia una Midas Heritage 3000 i Meyer Sound UM1, també molt bé.

A mitja tarda, abans del previst, acabem la jornada.  Fa un vent fortíssim glaçat, que no ens impedeix d’anar a donar una volteta pel barri vell de Québec abans d’anar a sopar. Al cap d’una estoneta comencen a caure volves de neu.

Dimarts 2/4: proves, assaig i funció

Proves de so, pim pam pum, assaig, sopar, espera i funció.  A camerinos tot és a punt.  En Pablo -regidoria i coordinació tècnica-, una vegada més, és objecte de les fotos, volent o no volent.  S’està convertint en l’estrella de kurtibolos, de gira amb Pablo Ramos!!!

Final de funció, aplaudiments, salutacions i cap a l’hotel.  Demà toca anara Montréal, darrera etapa de la gira.

2 Comments

 1. Oriol ha dit:

  Ostia que guapo els trastos que tenies en aquest teatre/auditori.
  Els controls analògics, impecables, amb tots els perifèrics per patx bantam, es a dir que ho tenen ben fet i ben pensat. No com el rock'n'roll que a vegades quan has de posar la ma dins del doghouse de la mescladora pot arribar a semblar un plat d'espaguetis.
  Molt i molt txulo el moble de la taula de monitors.
  I quin equiparro no? D&B i Meyer.
  Carai quina enveja.

  salutacions

 2. Albert Cortada ha dit:

  Sí, Oriol, de luxe!! Tot molt fàcil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *