Utopía (María Pagés) a Santander

5/8 Bolo a Palma
27/02/2013
A camerinos
14/03/2013
7-8/3/13
Primer bolo del 2013 amb la Compañía María Pagés, al Palacio de Festivales de Santander i amb l’espectacle Utopía.  Amb l’equip tècnic hi anem, com de costum, la tarda-nit abans del dia de muntatge.  S’hi menja bé a Santander! Fa un sol radiant però amb prou feines el veiem perquè estem tancats a dins.  Però menjar hem de menjar, no?  És el que acostuma a passar.  Poca cosa veiem de la ciutat, però alguns restaurants sí que catem.
Al Palacio de Festivales no ens fan gaire bona assistència.  Han fet fora a gent i hi manca personal.  I el que hi ha s’ha de repartir entre varis espais, amb el que la major part del temps tenim la sensació d’estar força sols.  Bé, no és una sensació, és una realitat.
Em dedico a agafar un munt de gràfiques amb l’Smaart, el programa d’anàlisi de so, per preparar les darreres classes del mòdul de sistemes de so a l’ETECAM (Escola Tècnica de l’Espectacle Casa de la Música).  Ajusto l’equip quasi totalment al meu gust.  Dic quasi perquè hagués canviat l’angle general d’inclinació vertical de la part principal del sistema de so per variar la seva cobertura, però davant l’absència de personal i dificultats tècniques que intuïa per fer-ho abandono la idea.  Tampoc és tan greu.  Quan acabo d’ajustar-lo veig que estan posant plafons per fer el mig format a la sala.  Les condicions acústiques canviaran una mica, aniran a millor.  He estat ajustant tota una part a on no hi haurà públic.  Però com que volia agafar gràfiques per les classes ja m’ha anat bé.

Les proves de so van com oli en un llum i la funció també.  Ara feia més de tres mesos que no fèiem Utopía.  Tot plegat ens serveix per escalfar motors, ja que a partir de finals de mes començarem a fer bolos d’Utopía, Autorretrato, Sevilla i alguna cosa més.  I el de Santander ha estat l’únic bolo que sembla que farem enguany a l’Estat Espanyol.  Vindran cròniques des de varis punts del planeta.

2 Comments

  1. Arnau Olivé ha dit:

    Hola Albert, gràcies pel post. M'agrada llegir les teves entrades més tècniques.

    Seria maco veure la corba d'equalització i/o retards que vas aplicar als elements del sistema per tal d'obtenir aquesta resposta…!

  2. Albert Cortada ha dit:

    Ei Arnau, ok, miro de penjar-ho quan tingui un moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *