10 anys de màgia amb l’Orchestra Fireluche

Molts d’ànims! Bon 2013!
31/12/2012
El primer bolo de l’any
14/01/2013

25/12/2002-25/12/2012

El passat dia de Nadal, a la nit, va fer 10 anys del primer concert de l’Orchestra Fireluche.  Va ser a la Cellera de Ter, a la petita nau del costat del bar La Presó i dins del concert de Nadal que per aquells temps s’hi organitzava.  Quins saraus aquells!!  Moltes ganes, els mínims mitjans necessaris, molta voluntat, unes grans farres!  Quins records! Hi tocaven els grups del poble, que en els moments més àlgids de la moguda cellerenca havien estat cap a 10, i això en un poble d’uns 2000 habitants.  I jo per allà muntant altaveus, monitors, quatre micros i fent el bolo crec que amb una Yamaha 01 o potser amb una 03, ja no ho recordo.  Em veig a la foto -aquí durant les proves de so- i em venen uns bons records que fan que em caigui la llagrimeta.  Eren els primers anys com a tècnic, i llavors no en tenia ni idea que m’hi acabaria dedicant de debò.  Sense saber-ho vaig fer de tècnic al primer bolo del grup amb qui porto més temps treballant.
Un parell de mesos abans, durant les Fires de Girona del 2002, tot barraquejant, alguns dels que llavors formarien l’Orchesta Fireluche, imagino que amb cerveses o ratafia a les mans, van decidir que s’havia de fer alguna cosa amb instruments de joguina o similars.  I per similars s’hi incloïa qualsevol objecte susceptible de produir un so i contribuir a l’univers general de combinacions sonores possibles, versemblants o inversemblants.
I és així com van posar fil a l’agulla i el projecte va anar agafant més o menys forma a nivell filosòfic.  Perquè si no vaig errat, pel primer concert poc van assajar.  Això sí, hi ha una foto d’aquella tarda, assajar, i cap a tocar!!   
Ni que sigui per contraposició al que faig habitualment, o perquè m’entusiasma el que fan, o perquè m’ho passo francament bé intentant que aquesta curiosa barreja d’instruments arribi en condicions audibles al públic o segurament per totes aquestes raons, i com no, per l’amistat que hem anat forjant al llarg dels anys, és un autèntic plaer ser-hi.  Espero que vinguin molts anys més de música, clincs, cloncs, nyigos-nyigos, pataplams, turututs, samplers, creativitat i màgia.
A la seva pàgina web (www.orchestrafireluche.cat) trobareu tot el que s’ha fet aquests anys i informacions vàries.
El primer bolo del 2013 serà el proper divendres 11 de gener a la sala Tourmix de Girona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *