Inhibició de RF (o com putejar una funció…)

…petit retard
28/10/2012
Tres setmanes d’Utopía a Madrid
06/11/2012

Del 18 al 20/10/12 María Pagés a Las Palmas

En els espectacles de la Compañía María Pagés es fa servir microfonia inalàmbrica perquè els músics i cantaores es mouen per l’escenari. Al Teatro Cuyàs de Las Palmas, on hi fèiem Autorretrato, tot va anar bé fins que va començar la funció i vam començar a perdre senyal d’alguns micros.  Eren problemes de radiofrequència i no sabíem perquè estava passant, ja que a les proves tot havia anat bé.  No sempre eren els mateixos micros, sinó que anaven canviat.  Enmig de tot l’enrenou de palmas i taconeo la pèrdua de senyal d’algun micro quedava més o mentys dissimulada, i per exemple en el cas de les dues guitarres, si en fallava una, la baixava una miqueta per evitar que es sentís molt que el so anava i venia i pujava l’altra.  Però  el moment més escandalós va ser quan la María es marca uns tanguillos i la seva veu s’anava tallant.  Em volia fondre!  Vaig anar baixant tot els canals per fer-ho el més acústic possible, que la dona crida força i el teatre tampoc sonava malament…  Tanmateix quin nyap!
A l’acabar la funció ens diuen que hi ha un inhibidor de frequències pels telèfons mòbils -m’ho havia imaginat- però que “en principi” no ha d’afectar a la microfonia inalàmbrica -cosa que també em pensava-.  Al dia següent quedem abans per averiguar-ho i sí, sí que afectava, i tant! La mare que us va parir!! Ens diuen que no havia passat mai amb ningú, que els sistemes inalàmbrics del teatre -que no fèiem servir ja que hi havia una empresa externa- anaven a un rang de freqüències més baix.  Teòricament tampoc havia d’afectar al rang de freqüències que fèiem servir llevat que estigués mal ajustat i l’escombrat de freqüències fos més ampli.  O sigui que la solució va ser fàcil, no posar l’inhibidor en qüestió durant la funció.  El patiment de la primera funció ja no ens el treia ningú.
A part d’això la resta bé! 

En Marc -monitors amb en David -violinista-

Juan, estás sembrao hijo! Aquí fent de bandariller…

I unes quantes fotos de les funcions aprofitant la llum de la taula de so per tal que la càmera em deixés fer la foto…, amb la llum de l’escenari no sempre en tenia prou.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *