3 i 4 de 9, el “doblete” d’Els Amics

2 de 9, Figueres
05/09/2010
5 de 9, Els Amics a Olot
12/09/2010
5/9/10 Sentmenat i St. Quirze del Vallès

Ja està fet, ahir vam fer dos bolos amb Els Amics de les Arts, un a les 7 de la tarda a Sentmenat i l’altre a les 11 de la nit a St. Quirze del Vallès. Hi van haver fluctuacions d’energia, segregacions massives d’adrenalina, presses mesurades (=calma tensa), algun renec dins el cotxe mentre anava d’un poble a l’altre i em trobava creuant Sabadell en ple correfoc de festa major amb masses de gent pululant per on havíem de passar, però tot es va fer. Els dos bolos van anar molt bé, tècnicament, de públic, d’emocions, de bon rotllo… Ahir Els Amics, la Bed&Banda i la gent de Nosonores vam fer el que s’havia de fer, posar-hi ganes i tirar milles. Qualsevol cosa fóra d’aquests dos paràmetres haguéssin estat tonteries.

Però anem per pams, com va anar el dia?

16:30 Arribem al pavelló de Sentmenat, que per ser un pavelló sonava prou bé. Allà ens trobem amb col.legues que ja coneixem d’altres bolos, hi ha moments de relax, mengem fruita, faig els primers ajustaments a l’equip de so (avui ens tornem a trobar a la gent de Rock&Classics), fem les proves, la Montse munta la parada de merxandatge, en Genís ens ensenya les ferides de la caiguda en moto d’aquest matí i així anem passant l’estona fins a l’hora de pujar a l’escenari.

19:00 Inici de l’actuació. L’hora del concert fa que hi hagi un públic ple de famílíes senceres, amb molta canalla que canten algunes de les cançons d’Els Amics.

20:45 Acaba l’actuació. Recullo les meves coses i intento marxar cap a St. Quirze… Dic intento perquè a fóra estan carregant una furgoneta i m’haig d’esperar uns minuts, aaaaarggg!!!! Calma Albert, calma, respira a fons!

21:15 Estic anant a pas de tortuga per Sabadell. És la festa major. Hi ha carrers tallats, un munt d’activitats, passo pel costat de les fires, s’està fent un correfoc… Buf… Arribaré quan arribi, no hi ha més, per tant no cal preocupar-se més del compte, és el que hi ha.

21:45 Després de donar algunes voltes extres per St. Quirze aconsegueixo arribar al lloc del bolo on la gent de BTM ja ho tenen tot a punt. Faig quatre ajustaments, fem proves de línies i esperem a que Els Amics&Co arribin.

22:00 Falta una hora pel concert i ens disposem a fer una mena de proves expréss. No serà una prova convencional, no hi ha temps. Ens dediquem a ajustar el monitoratge per tal que estiguin còmodes a l’escenari. Si se senten bé a dins a fóra ho tindré més fàcil de fer-ho sonar encara que no hagi fet proves. Mentrestant va arribant gent que veu en directe com anem fent tot això.

22:30 A en Dani se l iha petat el transformador del piano. Sense això el piano no s’engega. Demanem pels altaveus si algú té un transformador de 12V. Al cap de mitja hora, quan ja estàvem acabant les proves i fent un invent amb el teclat d’en Dani conectat a l’ordinador d’en Ferran per treure’n un so de piano virtual via MIDI, una gent ens porta un transformador. Seeeeeeeeeee!!!! El piano sonarà!!

23:10 Acabem de provar-ho tot. Al camerino, a més dels entrepants que ens havien portat per sopar, apareixen unes safates amb tot d’exquisites d’un fan d’Els Amics que té un restaurant. Impressionant: tarrines de fideuà, mini d’hamburguesa de foie, patates cruixens amb salva brava, pets de monja amb foie…

23:20 Comença l’actuació, que va de menys a més. Tothom s’està creixent. L’esforç està valent la pena. A mig concert la cosa s’està sortint i acaba dalt de tot.

1:00 Acaba l’actuació. Fotos, firmes, recollim, l’Àlex parla amb en Pol -suposo que de baixos i derivats-, tothom està molt content. Carreguem els trastos i cap a casa. Dilluns tenim dia de descans. Propera cita, Olot, a les grans Festes del Tura.

1 Comment

  1. Pol Cruells ha dit:

    Gràcies per la foto amb l'Àlex! sí noi, parlàvem d'equipament: "flatwound strings" o "roundwound"? amplis Gallien Krueger o Roland? Stingray o Sterling? que friquis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *