Sap greu suspendre un bolo d’aquesta manera

Els Amics a Llorenç del Penedès
10/08/2010
Noies no xiscleu que em deixeu sord! Els Amics a Roses
17/08/2010
12/8 Olost

Sap molt greu suspendre una actuació quan el poble i la gent que ve de fóra vol veure el grup i aquest té ganes de tocar, pero tècnicament i per qualitat no ha estat possible.

Aquesta és una explicació totalment tècnica del perquè, però com que hi ha gent que m’ho demana, la poso. És probable que els que no sou tècnics no entengueu un borrall, però potser rasqueu alguna cosa.

He arribat a Olost a 3/4 de 6 de la tarda. Teníem les proves de so amb Els Amics a 2/4 de 7. Moments abans ha començat a ploure i després ha vingut la tromba d’aigua i pedra. Els tècnics de l’equip ho han tapat tot, però els plàstics de la taula de so de PA (public address, el sistema de so) no han estat suficients davant la intensitat de la pluja -no eren els més adients- i hi ha entrat aigua, cosa que han descobert cap les 9 del vespre, quan ha parat de ploure. En aquestes condicions no és bo engegar cap taula pel risc a cremar-la, ja que encara que l’eixuguis amb un assecador de cabell com han fet, no saps quina part interna pot estar molla. Mentrestant la gent del poble han eixugat l’escenari -que era cobert però amb el vent que ha fet ha entrat l’aigua- per tal que s’hi pogués treballar amb comoditat.

Les solucions que ens oferien els tècnics no arribaven als mínims de qualitat necessaris: fer el bolo des de la taula de monitors (així no sents res del que mescles) o baixar la taula de monitors al control de so i fer PA i monitors junts. El problema era que la mànega de senyal era de 32 canals i 4 retorns (aquests 4 els feien sevir pel sistema de so). El rider d’Els Amics és de 31 canals i 9 enviaments de monitors. Em demanaven de reduïr canals per convertir-los com a retorns. Només podia reduïr 4 canals, amb el que dels 9 enviaments haguéssim passat a 5. Em proposaven d’eliminar el frontfill (els altaveus de primera línia de públic) per guanyar un retorn, però llavors la gent de davant del tot no hagués sentit massa res. A més amb la humitat ja havien aparegut sorollets als monitors, amb el que era d’esperar que també n’apareguéssin a la mànega de senyal i llavors no hi hauria canals lliures de recanvi.

Després de donar la meva opinió al grup hem decidit suspendre, molt a contracor, l’actuació. Els teloners, Ice World, han acabat actuant quan nosaltres ja érem fóra, fent servir la taula de monitors des l’escenari mateix. El rider i les necessitats tècniques d’Els Amics són més complexes. I el públic es mereix un espectacle de qualitat que no podíem donar.

1 Comment

  1. Pol Cruells ha dit:

    Una veritable llàstima! i això que en teníem unes ganes! hi hem de tornar un altre dia, eh?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *